Σουτζουκάκια Θρακιώτικα
Υλικά
βοδινό: ½ κιλό ψαχνό κρέας
νεφραμιά: λίγο πάχος
ψωμί: 3 φέτες ψίχα
κόκκινο κρασί: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
αυγό: 1 ελαφρά χτυπημένο
μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένοι
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κύμινο: αρκετό
βούτυρο: 80 γρ. για το ψήσιμο
Περνάτε από μηχανή του κιμά το κρέας με λίγο πάχος από τη νεφραμιά (ή ζητείστε από το χασάπη να σας το κόψει έτσι). Μουσκεύετε το ψωμί σε ½ φλιτζάνι νερό και στο κρασί.
Αναμειγνύετε τον κιμά, το ψωμί καλά στυμμένο, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και αρκετό κύμινο.
Ζυμώνετε καλά το μείγμα, το πλάθετε σε σουτζουκάκια και τα ψήνετε στο φούρνο, στο γκριλ ή στα κάρβουνα περιχύνοντάς τα με το βούτυρο. Τα σερβίρετε με σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανητές και με μουστάρδα.