Σουτζουκάκια Θρακιώτικα

Υλικά
βοδινό: ½ κιλό ψαχνό κρέας
νεφραμιά: λίγο πάχος
ψωμί: 3 φέτες ψίχα
κόκκινο κρασί: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
αυγό: 1 ελαφρά χτυπημένο
μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένοι
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
κύμινο: αρκετό
βούτυρο: 80 γρ. για το ψήσιμο

Περνάτε από μηχανή του κιμά το κρέας με λίγο πάχος από τη νεφραμιά (ή ζητείστε από το χασάπη να σας το κόψει έτσι). Μουσκεύετε το ψωμί σε ½ φλιτζάνι νερό και στο κρασί.

Αναμειγνύετε τον κιμά, το ψωμί καλά στυμμένο, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και αρκετό κύμινο.

Ζυμώνετε καλά το μείγμα, το πλάθετε σε σουτζουκάκια και τα ψήνετε στο φούρνο, στο γκριλ ή στα κάρβουνα περιχύνοντάς τα με το βούτυρο. Τα σερβίρετε με σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανητές και με μουστάρδα.

πηγή http://www.icookgreek.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.