Λαγγίτες Θρακιώτικες
Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή ένα μικρό κομματάκι νωπή
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλεύρι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει “νερουλή”.
Είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι και βγάζοντας το φεύγει όλη η ζύμη.
Την αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Όταν η επιφάνεια της μοιάζει σαν να έχει βγάλει αφρούς είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε σε τηγάνι για κρέπες σε πολύ δυνατή φωτιά
Γεμίζουμε την κουτάλα της σούπας και ρίχνουμε στο τηγάνι, το απλώνουμε και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί από τη μία μεριά και έπειτα τη γυρνάμε και από την άλλη
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να μην βάλουμε αυγό και γάλα και να τις κάνουμε νηστίσιμες, είναι νόστιμες και πάλι!